It`s raining in my house :(
Prøver meg på et makro bilde. Jeg har ingen erfaring og trenger råd og tips på utsnitt, komposisjon osv. Så fyr løs. Alt av ris og ros mottas med STOOOR taknemmlighet:)
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger521
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234477} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Thorbjørn R.
Jeg synes dette ble flott. God skarphet, fine farger og kreativ komposisjon.
Steinulf L.
Hva ønsker du å ta bilde av? Her er en særdeles skarp støvbærer og en uskarp. Utsnittet er slik at denne effekten ikke utnyttes, det skapes ingen dybde. Bakgrunnen har fine diagonale linjer og tegninger som fortjener å utnyttes på en bedre måte. Synes du burde eksperimentere med flere utsnitt, gjerne klone bort elementer du ikke vil ha med. Du kan også vurdere justering regulering av farger toneforløp og kontraster. Macro er gøy, her er uante muligheter. :-)
Avsluttet .
Jeg likte også dette godt,herlige farger,fint med dråpene på støvbærerne og fin komposisjon.
Hilsen Tone!
Kai Frode G.
Jeg er ikke helt enig med SL her, jeg synes du faktisk greier å vise dybde i motivet ditt. For meg så ser det ut som to vesner som svømmer inn mot det mørke, der alle linjene samles.
Litt uvanlig.

Mvh

Kai Frode

Bergliot E.
Takk for hyggelige kommentarer folkens. Dette er et av mine første makrobilder. Jeg har ikke makro objektiv selv så bildet er et resultat av amatørmessig prøving. Blir dårlig med testing når man bare iblant låner andres utstyr. Men jeg fikk uansett litt av denne blomsten skarpt, og det var jeg stolt av. Var ikke så enkelt å få de sarte støvbærerne til å stå i ro. Bare et lite pust fra den ekstremt utålmodige fotografen lagde uskarpt resultat. Å så var det komposisjon da. Funket ikke helt så dette er et utsnitt av bildet. Men S.L. jeg skjønner hva du mener. Da jeg jobbet med bildet satt jeg på en annen skjerm. Den må ha vært mørkere innstilt, for dybden i bildet var ganske mye mørkere enn det jeg ser på min bærbare pc nå. Jeg syns at de mørke fargene i støvbærerne da gikk innover til rotfestet og skapte dybde. Den skjermen jeg sitter på nå ser mere ut som at støvbærerne henger dær i løse lufta...hehe.....

Erfaring og prøving gjør læring, og ikke minst tips og råd fra dere andre her på foto.no. Så tusen takk for tips og synspunkter:) Hyggelig:)

Bergliot:)
Inger-Lise S.
Hei! Jeg liker dette godt:) Et nydelig macrobilde! Flott skarphet på støvbæreren du har valgt som fokus og resten passe diffust med fargetoner som skaper dybde..
Fargene er behagelige.
Men når det gjelder komposisjon blir jeg mer usikker...Vanskelig å sette fingeren på hva jeg savner der, for vi tar jo små utsnitt i macro....
Jeg er jo opptatt av form og farge....Fargetonene er topp....Kanskje det er en eller annen ''schwung'' på motivet/ komposisjonen jeg mangler....? Nei,det er jo ikke jeg som skal spørre deg :-)
Jeg tror at selv om fargenyansene gir en form for dybde, blir bildet noe for flatt...Som en tapet...? Vel, jeg sier at noe skurrer på området ''form'' !

God helg til deg!

Inger-Lise

Bergliot E.
Takk Inger-Lise for ærlig svar. Det setter jeg stor pris på. Det er i tråd med hva jeg ønsket, nemlig at folk skal si akkurat det de mener. Er ikke så flink selv til å komme med gode råd og tips til andre all den tid at jeg er en amatør, men håper jeg engang kan bli flink til også å ta makrobilder der komposisjon osv sitter:)

Kunne prøvd meg på et annet utsnitt, men de andre bildene jeg har av blomsten er så ulik både i lys og skarphet, så jeg føler at da blir det et helt nytt bilde. Det blir jo da ikke helt riktig å legge ut som ny versjon i forhold til regelverk her på foto.no.
Så jeg tar tips og råd til læring og prøver meg heller på en ny tålmodighetstime når mine blomster springer ut til sommeren igjen:):)

God helg!

Bergliot:)
Odd E. k.
Hei bergliot!

Et flott makrobilde, der støvbærerne kommer fint frem i det flotte lyset. Fine linjer innover i blomsten, noe som gir en fin retningsviser for innsektene som vil inn i blomsten. Dette gir en fin dybde som ender i en noe lyserød helhet helt inne i blomsten. Kronbladene er også flotte og skjermer for støvbærerene og inne holder prikker som blir meir konsentrert innover i blomsten. Flott komponert der fotovinkelen er fokusert på støvbærerne og der helheten omkring inne i blomsten blir godt gjengitt. Meget bra på første forsøket Bergliot

Mvh

Odd E.
Stine J.
Hei

Fint macrobilde og til å være første forsøk syns jeg dette er bra. Den skarpe støvbæreren med dråpe på er flott, den mindre skarpe kunne bidratt til økt dybde i bildet hvis du hadde hatt en litt annen kameravinkel. Fargene er bra. Det er bare å fortsette. Gleder meg til å se flere macrobilder fra deg. :)

mvh Stine
Terje K.
Syns du kommer fint i mål her ja :-)
Fint komp...ser ut som du har støvbærerne fint plassert i de gyldne snitt, skarp der det bør være det og fine farger. Flekkene på blomster understreker fint dråpene på støvbæreren syns jeg. Fint :-)

Terje
Brita Helen E.
Hei!
Jeg har absolutt ingen peiling på macrobilder,så min kommentar
kommer du nok ikke til å lære mye av! :)
Men jeg vet hva jeg liker av bilder,og dette falt i smak med sitt enkle og delikate uttrykk. Skarpt og fint på den fremste støvbæreren,der dråpende gir det lille ekstra.
Likte dette,enkelt og greit! :) Stå på!

Mvh Brita...
Terje S.
For å si det rett ut har jeg ikke peilling på makro men ut i fra mitt bilde syn har du klart å fremskaffe dybde og ett velkomponert bilde med flott komposisjon med flotte diffuse farger .

Mvh Terje
Tone A.
Hei
Dette er eit vakkert makrobilde av lilja, og eit flott første forsøk med den skarpe støvbæraren øverst. Her kjem flata fram etter at støvbæraren har folda seg ug med nokre vanndråpar. Den andre støvbæraren er mest uskarp.

Her ville eg hatt med meir i venstresida og meir i forgrunnen. Pga at her er det dei bua linjene på stilkane til støvbærarane kjem inn og gir fine linjer bakover og flott dybde. Også den uskarpe støvbæraren ville eg hatt meir skarp, pga at den dreg blikket med linjene bakover. Eit fotostandpunkt meir til venstre hadde også vore eit forsøk. Men ''øvelse gjør mester'', og det veit eg så godt sjølv også.
Men elles dus bakgrunn med lekre rosatonar og flott lys på den skarpe støvbærararen, og eit flott forsøk med meir av den stilken med dråpar på nederst om du har. Flotte bruntonar i kontrast mot pastellrosatonane som dominerar bildet.
Er du og Brita Helen søstre?
:) Tone
Knut H.
Hei Bergliot.
Et bilde kan sees-leses-oppleves med
forskjellige øyne.Med liten erfaring i macro
kan jeg kun si hva jeg ser, føler.Harmoni
i fargene,budskap frøbærerne duggdråpene
som leder inn skaper dybde, og lager en
behagelig fargekomposisjon for meg.
Mvh Knut
Bergliot E.
Hei,
Tusen takk for alle gode tips og råd. Er veldig glad for de ærlige kommentarene jeg opplever å få her. Ros er hyggelig å få, men ris er egentlig det beste for da har man noe å strekke seg etter. Så tusen takk til alle som har lagt igjen noen ord her.

Bergliot:)
Leif Håvard H.
Hei Bergliot, takk for kommentaren til fotoet med hurtigruta. Ja har vi ikke et fantastisk lys for tiden.... Så til bildet ditt. kort og greit: jeg likte det kjempegodt, behagelig å se på. Mvh. L.Halland
Bergliot E.
Takk takk....

Glemte å svar deg Tone på spørsmålet ditt. Ja jeg og Brita er nok søstre:)

Bergliot:)
An-Magritt L.
Synes bilde var veldig vakkert. Det at den ene støvbæreren er mer skarp enn den andre og den uskarpe bakrgrunnen med linjene som fører mot et punkt gjorde bildet. Veldig fin farger også.
Bergliot E.
Takk skal du ha An-Magritt. Hyggelig at du stakk innom min side:)

Bergliot:)
Frode F.
Opp på veggen med det...

FF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu